Costumière (opleiding)

Houd je van kleding maken en wil je hier je beroep van maken? De opleiding tot costumière geeft je een brede basis voor vele specifieke vaardigheden, en een eventuele carrière in de mode. Aan bod komen het patroontekenen, het ontwerpen, en allerlei naai technieken, verspreid over vijf cursusdelen. Om zo kledingstukken van hoge kwaliteit te kunnen maken.

Deze branche-erkende opleiding tot costumière is een mix tussen theorie en afwisselende praktijklessen, en brengt patroontekenen en couturetechnieken samen. Ook het onderwerp Textielwarenkennis komt aan bod. Daarin leer je waar bepaalde stoffen van zijn gemaakt, ze te herkennen, en hoe je deze kunt en moet verwerken en behandelen.


In de lessen wordt gebruik gemaakt van het lesmateriaal dat ontwikkeld is door HCH modevakopleidingen. HCH cursussen zijn eenvoudig van opzet en toegankelijk voor iedereen. Ons streven is om iedereen die wil leren patroontekenen of naaien, dat ook echt te leren, op een prettige manier. De opleidingen zijn erkend door de branche vereniging MODINT. Er zijn 20 modevakscholen in heel Nederland die werken met opleidingen van de HCH Modevakschool.